.
Николаевские киоски по торговле разрешениями.

Николаевские киоски по торговле разрешениями.

mlp / 14.08.2007

„Розпочати роботу з чистого аркуша” - закликав в.о. голови облдержадміністрації Олексій Гаркуша керівників контролюючих, інспектуючих та дозвільних управлінь і служб області.

В робочій нараді, яка відбулась в облдержадміністрації, взяли участь 45 представників, що спостерігають за дотриманням законодавства з охорони праці, екології, надр, земель та водних ресурсів, промислової, енергетичної безпеки, ті, хто контролюють ціни, якість лікарських засобів та інші. Саме від діяльності цих управлінь, інспекцій та представництв, зазначив О.Гаркуша, залежить добробут миколаївців, їх безпека та спокій.

І саме представники цих служб інколи заважають громадянам області почувати себе комфортно. Адже сталося так, що ті, хто мають наглядати за дотриманням законів, самі ж його безцеремонно порушують. „Очевидна річ, - зазначив губернатор, - сьогодні служби, що видають будь-які дозволи, просто перетворилися на кіоски по торгівлі дозволами. І така ситуація всім відома. Проте кожен робить вигляд, що не помічає порушень”. О.Гаркуша навів приклад, що ганьбить владу: „На території обласної лікарні побудували ресторан, причому відхватили добрячу територію. А за стіною цього розважального закладу знаходиться морг! Хто ж міг додуматися підписатися під дозволами на таке будівництво? І це відбувається в той час, коли не вистачає відділень, вкрай необхідних для лікарні, сучасного пологового будинку.” У зв’язку з будівництвом бару-ресторану, керівництво лікарні об’єднало харчоблоки лікарні та шпиталю для інвалідів війни, що, звісно, зазначив губернатор, додало проблем для персоналу і хворих.

Навів О.Гаркуша і приклади безвідповідального ставлення керівництва обласних служб до збереження державного та комунального майна, бюджетних коштів. Не «помічають» інколи чиновники очевидних речей, - як вирубаються дерева, знищуються паркові зони, будуються вставки між будинками з порушеннями нормативів, не здійснюється ретельний контроль за цінами. Будівельний безлад спостерігається в районі Центрального ринку та приміського автовокзалу і взагалі по Миколаєву.

Керівник області підвів до висновку, що невиконання законів, порушення норм та нормативів – результат роботи саме контролюючих органів. Тому він поставив жорсткі вимоги до учасників наради. «В разі, якщо буде розуміння державних інтересів та інтересів жителів області, всі керівники продовжать роботу на посадах, - зазначив О.Гаркуша. Якщо ж навпаки, на послаблення розраховувати не варто. Адже держава не буде брати на себе вину за невмілих керівників та їх дії».

Тож, відзначив в.о. голови облдержадміністрації, всі ті зауваження та претензії, які висловлені на сьогоднішній нараді, залишаються як оцінки минулого. А всім, хто готові працювати не порушуючи закону та захищати права громадян, О. Гаркуша запропонував розпочати роботу з нуля, з чистого аркуша.

Прес-служба ОДА

| | | | - | | | | | |