.
Итоги николаевских налоговиков за первое полугодие 2007 г.

Итоги николаевских налоговиков за первое полугодие 2007 г.

mlp / 03.08.2007

Колегія ДПА у Миколаївській області підбила підсумки роботи за перше півріччя 2007 року.

2 серпня 2007року в ДПА у Миколаївській області відбулося розширене засідання Колегії, на якому обговорювалися результати роботи органів державної податкової служби області в I півріччі 2007 року та завдання по забезпеченню надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у ІII кварталі п.р. та в 2007 році.

Голова ДПА у Миколаївській області А. Страшний підвів підсумки роботи органів державної податкової служби області у I півріччі та довів завдання із забезпечення надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів.
Наша область протягом 6 місяців знаходиться в трійці лідерів серед інших областей України по виконанню планових показників загального фонду державного бюджету як Міністерства фінансів України так і розрахункової бази ДПА України.

За 1 півріччя 2007 року органами податкової служби Миколаївської області забезпечено збір до державного бюджету у сумі 560 млн. грн., що на 159 млн. грн. або на 40 % перевищує рівень відповідного періоду минулого року. За 6 місяців 2007 року надходження податку на прибуток становили 237,1 млн. грн., що на 117 млн. грн. або у 2 рази більше рівня надходжень минулого року.
Збір по податку на додану вартість за 6 місяців 2007 року склав 211,3 млн. грн. або 105 відсотків до рівня минулого року.

На колегії також було розглянуто питання щодо підприємств, які при значних валових доходах сплачують до бюджету неадекватні суми податків.

По платежах місцевих бюджетів, що контролюються податковою службою, у 2007 році порівняно з січнем-червнем 2006 року досягнуто збільшення надходжень на 109 млн. грн. або на 36 %.

Голова ДПА у Миколаївській області А.А. Страшний, виступаючи перед працівниками податкової служби області, акцентував увагу присутніх на першочергових напрямках роботи податківців. Щонайперше слід значно покращити роботу із збитковими підприємствами та тими, які мінімізують сплату податків. Недопустимо, коли окремі підприємства торгівлі декларують збитки. Потребує посилення робота у напрямку виявлення та упередження незаконного відшкодування ПДВ. У цьому спектрі одне з першочергових завдань податкової служби області -впровадження системи подання, приймання та обробки податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді. Тільки електронна звітність забезпечить прозоре адміністрування податків.
Впровадження зазначених заходів дасть можливість забезпечити виконання нормативної бази надходжень до бюджету усіх рівнів.

Державна податкова адміністрація у Миколаївській області

| | | | - | | | | | |