.
Комісія визнала не виконаними умови договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК «ЧСЗ»

Комісія визнала не виконаними умови договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК «ЧСЗ»

mlp / 06.03.2007

На ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» закінчила перевірку робоча група Фонду держмайна України (ФДМУ).
Протягом тижня члени комісії – співробітники ФДМУ, Мінпромполітики і СБУ перевіряли стан виконання інвестиційних зобов’язань.
Як повідомив журналістам на прес-конференції голова комісії Олександр Потімков, за результатами проведеної перевірки робоча група дійшла висновку про невиконання власниками заводу умов договору купівлі-продажу.

Перевіривши надану документацію, ознайомившись із ситуацією на підприємстві, робоча група з контролю за виконанням інвестиційних зобов’язань дійшла висновку про невиконання низки умов договору про купівлю-продаж, - сказав О. Потімков. – Головна умова, яка не виконана - це зобов’язання досягти обсягів виробництва суден в еквіваленті металопродукції не менш як 60 000 тонн на рік, починаючи з 01.01.2006 року. У 2006 році ДАХК «ЧСЗ» виробництво суден не здійснювало.

Крім того, не виконані умови щодо відчуження майна і про створення нових робочих місць. «З моменту приватизації заводу жодного робочого місця не було створено: з 5 тисяч робітників сьогодні на заводі залишилося не більше 1 тисячі» - підкреслив О.Потімков. А пакет акцій підприємства власники заклали під кредит одному з українських комерційних банків ще на початку своєї діяльності.

Що стосується виконання колективного договору, то, за словами О.Потімкова, «звіти про виконання колективного договору ще не є доказом його реального виконання». Оскільки підприємство має борги як перед Пенсійним фондом, так і по інших обов’язкових платежах – на тлі заборгованості із заробітної плати.

Також не виконано пункт 11.6 угоди – забезпечити беззбиткову діяльність з 01.01.2006 р. Як зазначено в Акті поточної перевірки виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК «ЧСЗ», за підсумками дев’яти місяців 2006 року робота підприємства була збитковою.

Не виконаним є й пункт 12 договору, згідно якого покупець зобов’язався надавати продавцю на його запити необхідні матеріали, відомості, документи щодо виконання умов договору. «На запити ФДМУ документи по ряду умов договору не надано» - значиться в Акті. Тут показовим є факт, коли у перший день роботи комісії її просто не пустили на підприємство – незважаючи на те, що власники були попереджені про перевірку згідно термінів, встановлених законом.

Таким чином, висновок комісії є однозначним: «Умови договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК «ЧСЗ» від 07.10.2003 р. № КПП-423 станом на 3 березня не виконано».
Акт підписали всі сторони – представники ФДМУ, Мінпромполітики й СБУ з боку продавця, представники від ВАТ «Судмашпром» і правління ДАХК «ЧСЗ» - з боку покупця. Хоча останні і не погодились із висновками робочої групи.

Прес-служба ОДА.



| | | | - | | | | | |