.
Селекторное совещание В. Балоги.

Селекторное совещание В. Балоги.

mlp / 28.09.2006

Новий Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога провів у вівторок селекторну нараду з Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головами обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Нарада була присвячена таким гострим питанням, як розрахунки за енергоносії, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, питання взаємодії обласної державної адміністрації та обласної ради, конкретним проблемам регіонів.

На початку наради Глава Секретаріату підкреслив, що Президент України має чітку позицію відносно практики оголошення радами недовіри главам держадміністрацій, яка поширилась останнім часом в країні. «Часто оголошення недовіри має під собою політичне підґрунтя, - сказав В.Балога. – Якщо реальних підстав для звільнення немає і людина справляється зі своїми обов’язками – вона буде працювати й далі». Разом з тим Віктор ²ванович підкреслив, що кадровій політиці нове керівництво Секретаріату приділятиме максимум уваги.

Також він зазначив, що абсолютна більшість проблем має вирішуватись на місцевому рівні, і не повинно бути випадків, коли до Президента України звертаються громадяни із такими «місцевими» питаннями, як ремонт даху тощо.

В.Балога запропонував керівникам областей направити до Секретаріату проекти розвитку регіону – промислові, інвестиційні, туристичні, інші.

Природно, йшлося на нараді про підготовку до зими. Загальна для всіх проблема – це заборгованість областей перед НАК «Нафтогаз України», яка склалася через різке підвищення цін на російський газ на початку поточного року. Зійшлися губернатори й на тому, що підвищення тарифів – болюче, але вкрай необхідне рішення, інакше комунальне господарство настигне колапс.

Губернатор Київської області Віра Ульянченко звернула увагу присутніх на те, що обласні ради готують до діяльності структури, що повністю дублюють функції виконавчої влади, а це обов’язково ляже важким тягарем на бюджет, оскільки утримання потребує збільшення видатків з бюджету в 3-4 рази.

Також вона звернула увагу на те, що сьогодні, на жаль, не працює низка державних програм, таких, як «Гроші ходять за дитиною», зменшення на 30% вартості сільськогосподарчої техніки, придбання такої техніки на умовах лізингу тощо. Програми є, немає схем їх реалізації.

В.Балога наголосив на тому, що губернатори мають не лише пильно відслідковувати ситуацію із заборгованості з заробітної плати, а й приймати відповідні міри. «Велика стидоба, що ми йдемо на збільшення, а не на зменшення заборгованості. ² тут, преш за все, повинне бути людське ставлення до цієї проблеми» - сказав Глава Секретаріату.

Источник: пресс - служба Николаевской ОГА


| | | | - | | | | | |